Komon wint jubileumeditie Zevenheuvelenloop

Leonard Patrick Komon heeft zondag in Nijmegen de Zevenheuvelenloop op zijn naam geschreven. De Keniaan nam in de dertigste editie revanche op landgenoot Nicholas Kipkemboi, die hem vorig jaar nog had afgetroefd in de vijftien kilometer lange race. Komon, in 2010 al eens winnaar, finishte in 42.14 minuten.

De 25-jarige wereldrecordhouder nam al snel de leiding en had na zeven kilometer een gat van twintig seconden. Door een blaar op zijn voet moest hij zijn pas heuvelafwaarts echter vertragen. Kipkemboi naderde tot op vijf seconden, maar na de laatste heuvel versnelde Komon weer en bleef hij zijn rivaal achttien seconden voor.

Bij de vrouwen ging de zege voor de derde keer naar Tirunesh Dibaba. De Ethiopische wereldrecordhoudster liep van begin tot eind op kop en kwam tot een tijd van 48.42. Ze bleef haar landgenote Berhane Adere ruim twee minuten voor.

Miranda Boonstra was de beste Nederlandse op de vijfde plaats. Zij passeerde de meet in 51.40 als vijfde. Bij de mannen eindigde Jesper van der Wielen als vierde in 44.33.