Wahlberg: acteurs vaak klagende watjes

Mark Wahlberg vindt dat acteurs zich vaak aanstellen als het over hun ruige rollen in oorlogsfilms gaat. "Je hoort zo vaak acteurs opscheppen over hun extreme voorbereiding bij het leger en hoe ze hebben afgezien", zei Wahlberg dinsdag tijdens het AFI Fest in Los Angeles, schrijft The Hollywood Reporter. "Onzin. Ze kunnen elke avond naar huis of hun hotel en een portie kip bestellen."

Wahlberg was op het festival, georganiseerd door het American Film Institute, voor de première van zijn nieuwe film Lone Survivor. Het op feiten gebaseerde oorlogsdrama gaat over een team Amerikaanse Navy Seals dat naar Afghanistan wordt gestuurd om Talibanleider Ahmad Shahd om te brengen. De missie loopt echter uit op een ramp, waardoor slechts een van hen, Wahlbergs personage, het er levend vanaf brengt.

"Ik ben niet de persoon om uitspraken te doen over wat die mannen hebben meegemaakt", ging Wahlberg verder. "Het zou nep en onwaarachtig zijn als wij als acteurs net doen alsof we weten hoe het er in het echt aan toe gaat."

De 42-jarige Wahlberg heeft zelf genoeg zware filmrollen gespeeld om te weten wat afzien is. "Ik heb films gedaan waarvoor ik me soms ruim vier jaar voorbereidde, zoals The Fighter", zegt hij. "Dat maakt helemaal niets uit. Ik ben blij met wat ik doe en trots op mijn werk."

Lone Survivor gaat in januari in de Verenigde Staten in roulatie. Over een Nederlandse premièredatum is nog niets bekend.


Mark Wahlberg vindt acteurs vaak klagende watjes (Foto: Novum)