[MLB] Red Sox winnen achtste World Series

Boston Red Sox heeft woensdag voor de achtste keer de World Series gewonnen. In het eigen Fenway Park gaf de ploeg uit Boston Saint Louis Cardinals een pak slaag in het zesde duel: 6-1. Daarmee bracht de thuisploeg de stand in de best-of-sevenserie op 4-2. Xander Bogaerts stond bij de Red Sox opnieuw op het derde honk.

Voor de Red Sox is het de derde keer sinds 2004 dat de ploeg de World Series wint. Ook in 2007 lukte dat. Daarvoor was de ploeg door de 'vloek van de Bambino' 86 jaar zonder zege gebleven. Die vloek was veroorzaakt door de verkoop van Babe Ruth aan New York Yankees. Eerder hadden de Red Sox in 1903, 1912, 1915, 1916 en 1918 de belangrijkste prijs in het Amerikaanse honkbal veroverd.

Al in de eerste inning waren de Red Sox dicht bij het openen van de score. Dustin Pedroia sloeg de bal de tribune in, maar dat gebeurde net aan de verkeerde kant van de lijn. In de derde inning was het alsnog raak. Jacoby Ellsbury, David Ortiz en Jonny Gomes scoorden na een klap van Shane Victorino.

Een inning later sloeg Stephen Drew een homerun en maakte er 4-0 van. De Cardinals haalden vervolgens de veel bejubelde werper Michael Wacha naar de kant, maar zijn vervanger Lance Lynn kreeg ook geen grip op de Red Sox. Ellsbury scoorde na een slag van Mike Napoli, Ortiz deed dat met hulp van Victorino.

Pas in de zevende inning lukte het de Cardinals ook op het scorebord te komen. De 6-1 van Daniel Descalso betekende einde wedstrijd voor Red Sox-werper John Lackey. Zijn vervangers Junichi Tazawa, Brandon Workman en Koji Uehara kweten zich ook van hun taak waardoor de zege van Boston niet meer in gevaar kwam.

Sinds 1918 was het niet meer voorgekomen dat de Red Sox op Fenway Park kampioen werden. In 2004 en 2007 gebeurde dat in een uitwedstrijd.