Brons voor Nijhuis en Dekker bij world cup Doha

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden zwemmen in Doha zijn er in de finales wederom een aantal medailles behaald door het Nederlandse team. Moniek Nijhuis en Inge Dekker zwommen beide naar een bronzen medaille, nadat eerder Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk al goud en zilver haalden op de 100m vrijeslag.

Nijhuis kwam vandaag weer op beide schoolslagafstanden aan de start. Waar Nijhuis in Dubai nog vierde werd op de 50m schoolslag, was het deze keer wel raak. In 30,40 zwom de Overdinkelse naar het brons. Het goud en zilver ging naar de Russische Iuliia Efimova (29,22) en de Jamaicaanse Alia Atkinson (29,25). Op de 200m schoolslag kwam Nijhuis dit keer tekort voor een podiumplaats. De tijd van 2.25,54 was goed voor een vijfde plek. Het goud ging naar de Japanse Kanako Watanabe in 2.18,90.

Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo hadden zich beide weer geplaatst voor de finales van de 50m vlinderslag. Dekker mocht ook deze keer de bronzen medaille ophalen, in 25,66 was ze onder andere Kromowidjojo te snel af. De Sauwerdse zwom wel weer een persoonlijk record. 'Kromo' werd vijfde in 25,91. Het goud was voor de Deense Jeanette Ottesen in 25,06.

In de finale van de 200m vrijeslag bij de heren werd Sebastiaan Verschuren vijfde in 1.45,98. Het goud was op deze afstand voor de Pool Pawel Korzeniowski in 1.44,00

Op de 100m wisselslag bij de dames mocht Heemskerk deze keer wel aan de start verschijnen in de finales. In Dubai miste ze deze finales op een haar na. Met een tijd van 1.00,36 zwom Heemskerk naar een zevende plaats. Haar tijd was sneller dan die in de series (1.00,97). Het goud was hier voor wereldrecordhoudster Katinka Hosszu in 58,43.

Rieneke Terink, de zwemster die zelf haar reis naar Dubai en Doha bekostigt, zwom naar een vierde plek op de 400m vrijeslag. In 4.04,52 miste Terink net het podium. Goud was er hier voor de Spaanse Melani Costa die onder de vier minuten grens dook: 3.59,88.