FOK!filmtip van de dag: Road to Perdition (2002)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Road to Perdition

Vanavond gaan we bij de FOK!filmtip van de dag voor de heerlijke misdaadfilm Road to Perdition van Sam Mendes, die vanavond om 20.30 uur te zien is op RTL8. Michael Sullivan (Tom Hanks) is een gangster die voor de misdaadbaas John Rooney (Paul Newman) werkt. Op zekere dag volgt zijn oudste zoon Michael Jr. (Tyler Hoechlin) hem stiekem en is getuige van een afrekening. Iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond wel kan houden en er wordt een huurmoordenaar ingeschakeld om het zekere voor het onzekere te nemen en de hele familie te vermoorden. Michael en zijn zoon ontkomen aan de aanslag en slaan op de vlucht voor de moordenaars.

Road to Perdition 1

Road to Perdition is een Amerikaanse misdaadfilm uit 2002 die werd gebaseerd op het gelijknamige stripverhaal van Max Allan Collins en Richard Piers Rayner. De film werd geregisseerd door Sam Mendes en kent een prima cast met Tom Hanks, Paul Newman en Jude Law in de belangrijkste rollen. Road to Perdition is een heerlijk authentiek aandoende film, die zeer terecht een groot aantal filmprijzen wist binnen te slepen.

Road to Perdition 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!