[PD] Barcelona wint, maar Messi valt uit

FC Barcelona is na zeven speelronden nog altijd foutloos in de Primera División. De Catalanen waren zaterdag met 2-0 te sterk voor Almeria. Lionel Messi zette Barcelona in de 21e minuut op voorsprong, maar zorgde voor schrik bij zijn ploeg toen hij zich na een klein halfuur geblesseerd liet vervangen door Xavi.

De Argentijnse sterspeler had last van een spier in zijn rechterdij. Hij wordt zondag verder onderzocht, liet Barcelona weten. Na de pauze verdubbelde Adriano de marge voor de ploeg van coach Gerardo Martino. Alleen Atletico Madrid kan op gelijke hoogte komen met de kampioen als het later op de avond wint van stadgenoot Real Madrid.

Martino vestigde een clubrecord door de eerste zeven competitiewedstrijden met Barcelona te winnen. Daarmee stoot hij onder anderen Louis van Gaal en Johan Cruijff, die niet verder kwamen dan zes zeges op rij, van de troon.

Valencia won thuis nipt met 1-0 van Rayo Vallecano. Jonas maakte in de 37e minuut het enige doelpunt, waardoor de ploeg uit de Sinaasappelstad naar de zesde plaats klimt met twaalf punten. Vallecano blijft met drie punten hekkensluiter.