Hiddink: "Geen dominant team in Nederland"

Guus Hiddink kan geen favoriet aanwijzen voor de titelrace in de Eredivisie. De ervaren coach vindt dat Feyenoord zich moet uitspreken als kampioenskandidaat. In Rotterdam-Zuid werd de doelstelling uitgesproken om in de topvier te eindigen.

"Je kan je niet bij voorbaat al indekken", zegt Hiddink tegen RTV Rijnmond. "Zeker niet voor je eigen spelers, want dan geef je ze een excuus. Dus laat ze er maar mee om gaan. Ook de jonge jongens."

"Laat ze maar voelen dat ze moeten en als ze daar goed doorheen komen worden ze alleen maar een betere speler", aldus de op dit moment werkloze Hiddink. De voormalig trainer van onder meer PSV, Real Madrid en Chelsea vertrok onlangs bij FC Anzhi.

Hiddink was zaterdag bij het jubileumfeest van PSV en zag de Eindhovenaren thuis punten morsen tegen SC Cambuur (0-0). "Er is momenteel geen dominant team in Nederland. Ik heb zaterdag PSV gezien, die hebben nu dezelfde omwenteling als Feyenoord gemaakt door allerlei jonge spelers op te stellen. Maar Ajax is ook niet stabiel en dus is er geen enkel team dat er bovenuit steekt. Een grote club als Feyenoord moet toch ook weer eens mee op de deur slaan."