Man richt wapen op agent, haalt trekker over

De politie heeft een 52-jarige man uit Den Bosch aangehouden die zaterdagmidadg twee pistolen richtte op het hoofd van een agent en de trekker overhaalde. De man was volgens de politie verward en is aangehouden voor poging tot moord. Er kwamen geen kogels uit de wapens. De wapens waren niet geladen of onbruikbaar.

Agenten waren afgegaan op een melding van een burenruzie op de Wolfsdonklaan in de Brabantse hoofdstad. Daar zagen ze via een open voordeur de man met de wapens lopen. Ze droegen hem op de wapens af te geven, maar hij verdween in de woning.

Toen de Bosschenaar weer naar buiten kwam had hij de wapens niet bij zich, waarop hij weer naar binnen werd gestuurd om ze te pakken en te overhandigen. Toen hij ten slotte met de wapens naar buiten kwam richtte hij de pistolen in een flits op de politieagent en schoot. De man werd onmiddellijk tegen de grond gewerkt en afgevoerd.

De wapens worden onderzocht door experts. In de woning van de man werden ook enkele buksen en een mes aangetroffen. De agenten waren volgens de politie erg geschrokken en krijgen hulp.