Milan: "Agressief spelen tegen PSV"

Assistent-trainer Mauro Tassotti van AC Milan heeft het strijdplan klaar. De Italianen zullen volgens hem agressief moeten spelen tegen PSV, in de voorronde Champions League.

Dinsdag spelen PSV en Milan in Eindhoven deel één van het tweeluik. In Milaan weten ze inmiddels dat PSV kan voetballen en daarom wordt een agressieve speelstijl voorbereid. "We zullen tegen PSV heel erg agressief moeten spelen", waarschuwde assistent-trainer Mauro Tassotti op Milan Channel.

"PSV is een team dat de bal goed kan controleren en ze weten hoe ze moeten aanvallen, daarom moeten wij er bovenop zitten. Het stadion is niet heel groot, maar er is wel een hele goede sfeer en het enthousiasme op de tribunes zal het moeilijk voor ons maken."

Voordeel voor PSV is wellicht dat het seizoen in Italië nog moet beginnen. Milan speelde nog geen officiële wedstrijd. "Het is afwachten hoe het gaat voor ons", zegt Tassotti. "We hebben in Amerika wel oefenduels gespeeld, maar met de hitte was het lastig in een hoog tempo te voetballen. Maar we moeten gaan voor een goed resultaat."