[JL] MVV vanaf elf meter langs Jong Ajax, Dordrecht koploper

Het was de derde speelronde in de Jupiler League, er stonden vijf duels op het programma. MVV won thuis van Jong Ajax, Telstar rekende af met FC Eindhoven en omdat Dordrecht won van Almere City zijn ze nu koploper met negen punten uit drie wedstrijden.

MVV heeft een benauwde zege geboekt op Jong Ajax. Bryan Smeets zorgde in de tweede helft voor de enige treffer van de wedstrijd. Jong Ajax was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. MVV zakte massaal in op eigen helft. De thuisploeg was angstig. Bang om weggetikt te worden. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk kreeg alle ruimte om het spel te maken. De Amsterdammers namen dan ook het initiatief en kregen de beste kansen.

Davy Klaassen was in de eerste helft het dichtste bij de openingstreffer. Na een half uur spelen controleerde hij een prachtige dieptebal van Riechedly Bazoer en schoot hard over. MVV liet zich lange tijd van haar slechtste kant zien, tot ongenoegen van het thuispubliek. Na een uur spelen kwam er eindelijk wat meer druk van de thuisploeg.

Het aanvallender spel van MVV werd al snel beloond. Een slechte pass van Kenny Tete werd onderschept op het middenveld. De bal bereikte Leroy Labylle die de zestien in wist te dringen. Tete vloerde Labylle en een strafschop was het logische gevolg. Bryan Smeets wist wel raad met dit buitenkansje en bracht MVV op voorsprong.

In het restant van de wedstrijd deed Jong Ajax er alles aan om een gelijkmaker te forceren, maar daar slaagde de ploeg van Groenendijk niet in. Zodoende blijft Jong Ajax steken op drie punten. MVV wint de tweede thuiswedstrijd en staat nu op zes punten.

FC Dordrecht heeft de derde overwinning op rij geboekt. Voor eigen publiek werd het vrijdagavond 2-1 voor de koploper van de Jupiler League. De ploeg van trainer Harry van den Ham kent een uitstekende seizoensstart. Na overwinningen op MVV (2-1) en Achilles '29 (1-4) ging FC Dordrecht als koploper het duel met Almere City in.

De Dordtenaren kenden een moeizame avond. Al na elf minuten werd de score geopend door Danso. Hij kopte raak uit een voorzet van Everon Pisas. Een kleine twintig minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Giovanni Korte. Hij volleerde de bal hard tegen de touwen. Met een ruime voorsprong ging FC Dordrecht de rust in.

Almere City kende een betere tweede helft. Na een uur spelen werd de aansluitingstreffer gemaakt door Busse. De druk groeide op Dordrecht. De ploeg van Van den Ham kreeg het nog moeilijker toen Jeffry Fortes een kwartier voor tijd met rood mocht inrukken. In deze fase van de wedstrijd was doelman Warner Hahn goud waard voor Dordt. Hij hield zijn ploeg op de been.

Almere probeerde de gelijkmaker te forceren, maar wist niet door de muur van Dordrecht te breken. De thuisploeg eindigde de wedstrijd zelfs met negen man na een rode kaart van Onyeike in de negentigste minuut. Desondanks pakt Dordrecht de derde zege op rij en blijft het koploper van de Jupiler League.

Telstar kent een uitstekende seizoenstart. De ploeg won vrijdagavond de tweede thuiswedstrijd met 3-0 van FC Eindhoven. De doelpunten werden gemaakt door Terell Ondaan (2x) en Tione van Huizen.

De opening van de wedstrijd was voor de gasten. Eindhoven kreeg goede kansen maar Anthony van de Hurk en Jens van Son wisten deze niet te benutten. De voorsprong voor Telstar kwam eigenlijk uit het niets. Daryl van Mieghem veroverde de bal en trok vanaf rechts voor. Terell Ondaan liet de kans niet onbenut en zette zijn seizoensteller op drie goals.

FC Eindhoven, de ploeg van Jean-Paul de Jong, had in de eerste helft duidelijk meer balbezit dan Telstar, maar creëerde weinig echte kansen. Telstar creëerde zijn kansen vooral met Van Mieghem en Ondaan uit counters. De beste kans voor Eindhoven was op slag van rust toen Van de Hurk de de bal van Lagouireh net langs de paal schot.

Na de rust kreeg Jens van Son de kans op de gelijkmaker, maar de Eindhovense aanvoerder ziet het schot smoren in wirwar van benen. In de begin fase van de tweede helft was de zorgvuldigheid bij beide ploegen zoek en flitst het spel heen en weer en worden er veel fouten gemaakt.

Vanuit een corner komt Telstar na 63 minuten op 2-0 als Ondaan de bal van Johan Kulhan keihard inkopt en zijn vierde seizoenstreffer maakt. In de 71ste minuut is het weer raak voor Telstar als Toine van Huizen de 3-0 op het bord zet. In de slotfase krijgt Oliver Rifai de kans op de 4-0 maar hij vindt Tom Muyters de doelman van Eindhoven op zijn weg. De club uit Velsen-Zuid heeft nu zes punten uit drie duels. FC Eindhoven blijft op vier punten steken.