[EK Hockey] Van Ass: "We zijn toe aan een echte wedstrijd"

De Oranjemannen sloten vrijdag hun voorbereiding op het EK af. Op het hoofdveld in speelstad Boom ontbrak Robbert Kemperman bij Oranje. De middenvelder was in het hotel gebleven met buikklachten.

Ook Billy Bakker was twee dagen voor de EK-start niet helemaal okselfris. De aanvaller van Amsterdam deed een fiks deel van de training niet mee met de grote groep. "We moeten ons er geen zorgen om maken", stelde bondscoach Paul van Ass na afloop van de oefensessie.

"Robbert had last van zijn buik en Billy had iets verkeerds gegeten en voelde zich niet helemaal lekker. Het komt wel weer goed. Of ze er in de openingswedstrijd bij zijn? Ja, daar gaan we nu wel vanuit." Van Ass was zeer tevreden met de aanloop naar het toernooi. "We staan er goed op, zijn fit en scherp. De voorbereiding is goed verlopen. We zijn klaar om te beginnen."

Afgelopen week oefende Oranje nog tegen Tsjechië (8-0) en tegen Duitsland (2-0). "Het spel was prima, maar we zijn nu wel toe aan een echte wedstrijd. Dat wordt wel tijd, zeker nu je hier bent en traint. Dan wil je gaan beginnen. Morgen (zaterdag, red.) moeten we nog even wachten en zondag mogen we."