Bakkali: "Gewoon heel erg blij"

Het was de avond van Zakaria Bakkali. De zeventienjarige PSV'er maakte drie goals bij zijn thuisdebuut in de Eredivisie. Het gaat allemaal razendsnel en daar is hij blij mee. "Ik ben gewoon heel erg blij", zei Bakkali, zichtbaar nog onder de indruk van alle aandacht, in gesprek met Fox Sports.

"Ik maak drie doelpunten, dus dat is heel mooi." De Belgische aanvaller is pas zeventien, maar kent een topweek. Na zijn goal tegen SV Zulte Waregem volgden zijn oproep voor de Belgische ploeg en nu deze hattrick.  "De laatste van de drie was het mooist, maar ik vond de eerste goal van vanavond ook mooi", analyseerde Bakkali. Dat hij op zo'n jonge leeftijd al wordt opgeroepen voor België vindt hij geweldig. "Het gaat heel erg snel, maar dat is voetbal hè."

Komende week zou hij zijn debuut kunnen maken als Rode Duivel. Dat is ook waar hij op hoopt. "Als het kan hoop ik vijf of tien minuten mee te doen, daar zou ik heel blij mee zijn", aldus Bakkali die benadrukte dat het nog niet zeker is dat hij België boven Marokko verkiest.