[Bundesliga] Droomdebuut Aubameyang bij seizoensopening Dortmund

Borussia Dortmund heeft de start van het Bundesligaseizoen zaterdag opgeluisterd met een 4-0 overwinning. Nieuwkomer Pierre-Emerick Aubameyang zorgde voor drie goals op bezoek bij het FC Augsburg van aanvoerder Paul Verhaegh. Robert Lewandowski verzilverde vlak voor tijd een strafschop.

Verhaeghs landgenoot Jos Luhukay kende met Hertha BSC een bijzonder gelukkige seizoensstart. De trainer zag zijn gepromoveerde ploeg Eintracht Frankfurt met 6-1 verslaan. De Colombiaan Adrian Ramos werd in Berlijn met een hattrick de grote man. Tunesisch international Sami Allagui vond tweemaal het net, de Braziliaan Ronny zorgde voor het slotakkoord.

Bayer Leverkusen rekende af met SC Freiburg: 3-1. Stefan Kießling opende de score voor de nummer drie van het vorige seizoen, waarna Mike Hanke de teams nog voor rust op gelijke hoogte bracht. Heung-Min Son en Sidney Sam bezorgden de thuisploeg na de thee drie punten.

VfL Wolfsburg had op bezoek bij Hannover 96 een ellendige middag en verloor met 1-0. De ploeg van de geblesseerde Bas Dost stond door tweede rode kaarten al na 52 minuten met negen man. De Deen Leon Andreasen en de Hongaar Szabolcs Huszti scoorden de treffers. TSG Hoffenheim en FC Nürnberg speelden met 2-2 gelijk.