Flipkens volgende tegenstander Bertens

De Belgische Kirsten Flipkens is de tegenstandster van Kiki Bertens in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Toronto. De nummer 13 van de plaatsingslijst won dinsdag in haar eersterondepartij met 0-6, 6-4, 6-2 van Venus Williams. Bertens, die zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema plaatste, won maandag al van Alison Riske.

Flipkens werd in de eerste set volledig gedeklasseerd door Williams. De Amerikaanse gunde haar opponente slechts tien punten in de hele set en brak drie keer. Nadat Venus was uitgeraasd was Flipkens aan zet. Ze brak aan het begin van het tweede bedrijf, maar kon die break niet bestendigen. Een nieuwe break bij een 5-4 voorsprong leverde Flipkens de set op.

In het derde bedrijf was het vervolgens alles Flipkens wat de klok sloeg. De verliezend finaliste van Rosmalen liep uit naar 5-0 voordat Williams op het scorebord kwam. De Amerikaanse kende een kleine opleving en brak Flipkens nog eenmaal, maar de Belgische sloeg meteen terug en maakte zo een einde aan de partij.