Rihanna moet ton betalen voor afzeggen afspraak

Rihanna moet diep in de buidel tasten voor het afwimpelen van een stel advocaten. De zangeres blies een bijeenkomst met de raadsmannen op het laatste moment af. Ze had gezegd dat ze ziek was, maar uit tweets bleek dat ze bij een basketbalwedstrijd was. Ze moet de advocaten nu honderdduizend dollar betalen.

De zangeres is verwikkeld in een rechtszaak tegen haar ex-accountants omdat ze volgens Rihanna een rommeltje hebben gemaakt van haar boekhouding. Advocaten van het Amerikaanse kantoor vlogen naar Londen voor een gesprek, maar dat ging door de actie van Rihanna niet door.

De zangeres moet van de rechter de gemaakte reiskosten en het verspilde uurloon van de raadsmannen vergoeden. Dat blijkt uit juridische documenten die zijn ingezien door de Amerikaanse krant New York Post. De rechter heeft volgende maand een nieuwe afspraak ingepland tussen de advocaten van de accountants en die van Rihanna, die in Londen zijn gevestigd. Als de zangeres weer afhaakt kan ze de schadevergoeding die ze eist mogelijk op haar buik schrijven.

Het was niet de eerste keer dat Rihanna het liet afweten. Afgelopen voorjaar verplaatste ze een geplande afspraak met de raadsmannen al met een maand, om die vervolgens vanwege een concert helemaal te schrappen.