Gewonde bij stierenrennen Pamplona

Alle bloeddorstige dierenbeschermers die al dagen hopen op dodelijke slachtoffers hebben voor de vijfde dag op rij pech gehad. Op de vijfde dag van de stierenrennen in Pamplona is slechts een persoon gewond geraakt. De waaghals liep bij een val verwondingen op aan zijn nek en moest worden opgenomen in het ziekenhuis, zei een arts. Donderdag renden opnieuw duizenden mensen door de nauwe straten van Pamplona voor zes vechtstieren uit richting de arena.

De renners beleefden spannende momenten toen een stier zich losmaakte uit de groep en aanstalten leek te maken hen aan te vallen. Uiteindelijk kon hij zonder ongelukken naar de arena worden geleid. Niemand werd door de stieren gespietst.

De stierenrennen - encierros - door de straatjes van de oude binnenstad van Pamplona vormen onderdeel van het San Ferminfestival dat al sinds 1591 bestaat. Tijdens de encierros rennen vele duizenden sensatiebeluste mannen en een paar vrouwen een stukje mee met de gemiddeld zevenhonderd kilo zware stieren, op hun weg van de kraal naar de arena, waar de dieren een gewisse dood tegemoet gaan in een al bij voorbaat verloren strijd tegen de toreador.