Nintendo gaat niemand ontslaan

Het ontslaan van personeel in moeilijke tijden is niet gezonde op lange termijn en schaadt het moreel van werknemers, zegt Nintendo president Satoru Iwata.

"Het is waar dat ons bedrijf zijn ups en downs om de paar jaar heeft, en natuurlijk, onze ideale situatie is om winst te maken, zelfs in de slechte periodes, om deze winsten aan beleggers terug te geven en een hoge koers van het aandeel te handhaven", zei Iwata tijdens een recente investeerders Q & A. "Ik denk dat we moeten blijven werken aan dit ideaal."

Maar hij tegen het ontslaan van personeel voor korte-termijn winsten. "Als we het aantal werknemers verminderen voor een betere financiële resultaten op korte termijn zal het echter moreel van de werknemers afnemen, en ik betwijfel of werknemers die bang zijn dat ze kunnen worden ontslagen softwaretitels kunnen ontwikklen die mensen over de hele wereld imponeren", zei Iwata.

Volgens hem kunnen ze weer erboven op komen door de huidige bedrijfsstructuur, een gunstige wisselkoers en het weer populair krijgen van hun platformen. Ze moeten natuurlijk onnodige kosten mijden en zich blijven richten op een efficiënte bedrijfsvoering. Bij Nintendo leveren medewerkers een waardevolle bijdrage in hun vakgebied, dus hij denkt niet dat het ontslaan van een groep werknemers zal helpen om Nintendo's activiteiten te versterken op de lange termijn.

De Wii U heeft nogal een slechte start gemaakt, vooral door het gebrek aan populaire games bij de release. Iwata is ervan overtuigd dat gametitels niet te snel op de markt moeten worden en dat kwaliteit op de lange termijn de matige start van Wii U gaat goedmaken. Met titels als Mario Kart 8, Super Mario World 3DPikmin 3, Super Smash Bros., Bayonetta 2 en meer ziet de toekomst voor Wii U er in ieder geval een stuk beter uit.

Wii U