Nintendo's regio-lock niet uit winstbejag

Nintendo heeft niet alleen regio-vergrendeling op hun platformen om de extra winst en het ongemakkelijk voor gebruikers te maken, heeft Nintendo-baas Satoru Iwata gezegd, hoewel de werkelijke redenen een beetje vaag blijven.

"Voor sommige mensen zou het als een soort beperking kunnen lijken. Toch hopen we dat mensen het feit dat we onze producten wereldwijd verkopen kunnen waarderen", vertelt Iwata. "Er zijn vele verschillende regio's in de wereld, en elke regio heeft zijn eigen culturele acceptatie en wettelijke beperkingen, evenals verschillende leeftijdsclassificaties. Er zijn altijd dingen die we moeten doen in elke andere regio, die kunnen indruisen tegen het idee dat spelers over de hele wereld de vrijheid willen om te spelen wat ze maar willen."

De consoles van Sony en Microsoft zijn ondertussen regio-vrij, al kunnen uitgevers nog kiezen om hun spel te locken in regio's. Iwata geeft aan dat ze niet de enige zijn met een soort van regiolock. "Ik hoop dat gamefanaten kunnen begrijpen dat de industrie dit niet alleen doen uit zakelijke ego. Er zitten redenen achter."

Een actie om door middel van een petitie Nintendo over te halen om de regio-beveiliging op hun spelsystemen te herzien heeft tot nu toe 16.000 handtekeningen ontvangen.

3DS uit andere regio