17-jarige verdachte treinbeschieting gearresteerd

Een 17-jarige jongen uit het Gelderse Wehl wordt er van verdacht dat hij op 25 april een Arriva-trein heeft beschoten met een luchtdrukwapen. De jongen is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten om de jongen langer vast te laten zitten.

"Op basis van getuigenverklaringen gaan we ervan uit dat er mogelijk meerdere daders zijn. Wij zullen dit uitvoerig onderzoeken en mogelijk nog meer aanhoudingen verrichten," zegt de woordvoerder van politie.

Bij de beschieting sneuvelde een raam, maar raakte niemand gewond. Zowel Arriva als een reiziger deed direct na het voorval aangifte bij de politie. "De veiligheid van ons personeel en onze reizigers staat voorop en we zijn nu dan ook blij dat op basis van de aangiftes en onze vrijgegeven camerabeelden een verdachte is aangehouden. Het is goed om te zien dat de politie direct actie heeft ondernomen," zegt Liesbeth de Vries, woordvoerder van Arriva.

Het is voor Arriva de eerste keer dat een van hun treinen werd beschoten. "We hopen ook dat het hierbij blijft", aldus de Vries.