[RG] Nadal wint in drie sets van Fognini

Rafael Nadal heeft zich zaterdag in drie sets geplaatst voor de achtste finales van Roland Garros. De Spaanse nummer drie van de plaatsingslijst was met 7-6 (5), 6-4 en 6-4 te sterk voor de Italiaan Fabio Fognini (27). In zijn vorige partijen tegen Daniel Brands en Martin Klizan had hij de eerste set nog prijs moeten geven.

Ook tegen Fognini was Nadal dicht bij het verlies van de eerste set. Hij keek tegen een 6-5 achterstand aan, maar snoepte de opslag van zijn opponent af en won de tiebreak. In het tweede bedrijf had de zevenvoudig winnaar aan een break voldoende, waarna hij in de derde set een 5-1 voorsprong nam. Uiteindelijk serveerde hij de wedstrijd op 5-4 uit.

Bij de laatste zestien neemt de nummer vier van de wereld het op tegen Kei Nishikori. De als dertiende geplaatste Japanner zette thuisspeler Benoît Paire (24) de voet dwars met 6-3, 6-7 (3), 6-4 en 6-1.

Janko Tipsarevic liet zich verrassen door de Rus Mikhail Youzhny (29). De nummer acht van de plaatsingslijst uit Servië ging met 4-6, 4-6 en 3-6 onderuit. Richard Gasquet (7) rekende af met Nikolay Davydenko uit Rusland: 6-4, 6-4 en 6-3.