McGregor neemt bandietenrol over van Cooper

Ewan McGregor is in onderhandeling voor de schurkenrol in de western Jane Got a Gun. Hij zou hiermee Bradley Cooper vervangen, die moest afzeggen na uitstel van de opnames van zijn andere film American Hustle na de bomaanslagen in Boston vorige maand. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

McGregor speelt de leider van een groep bandieten die het heeft gemunt op een voormalig groepslid, een rol van Noah Emmerich. Natalie Portman speelt zijn vrouw, die het om haar man en hun boerderij te redden weer aanlegt met een oude vlam, een echte revolverheld, gespeeld door Joel Edgerton. Ze schakelt hem in om het op te nemen tegen de bloeddorstige bende.

De opnames van Jane Got a Gun zijn al aan de gang, maar de scènes met de schurk stonden pas voor later tijdens de productie gepland. Met de komst van McGregor loopt de film dus geen vertraging op.

Het onverhoopte vertrek van Cooper is niet het enige probleem waar de productie mee te kampen heeft gehad. De rol van Edgerton was eerder al in handen van Jude Law, maar die pakte zijn biezen toen regisseur Lynne Ramsay een dag voor de geplande opnames ineens voor de eer bedankte.

Inmiddels heeft Gavin O'Connor de regie overgenomen. Hij werkte al eerder met Edgerton aan het martialartsdrama Warrior. De film moet volgend jaar in de bioscoop verschijnen.


McGregor neemt bandietenrol over van Cooper (Foto: Novum)