Anouk niet nerveus op Songfestivalpodium

Anouk stond maandagmiddag voor het eerst op het podium van het Eurovisie Songfestival. De zangeres, die Nederland vertegenwoordigt met het nummer Birds, repeteerde haar act. "Ik was niet nerveus, in tegendeel", zegt Anouk tegen Novum Nieuws.

"Ik was heel erg geconcentreerd. Het is toch voor mij een nieuwe hal. Je weet niet hoe dingen gaan en ik wil dat het goed gaat." Anouk wist met haar repetitie te imponeren met een feilloze en loepzuivere versie van Birds. "Ik ben maar met een ding bezig en dat is het zo goed mogelijk zingen."

Omdat Anouk geen grootse act heeft, ging het repeteren sneller. Waar de meeste andere deelnemers vier keer hun nummer zongen, had Anouk genoeg aan drie keer. "Het ging alleen maar om het liedje. Ik heb geen poespas op het podium, dus ja, dan gaat het sneller."

Vooral het camerawerk stond maandag centraal. Dat is bijgesteld, zodat Anouks achtergrondzangeressen beter in beeld komen. "Je zag ze nu alleen een beetje van achteren. Ze zijn zo mooi, die moeten we toch twee keer of zo goed in beeld."

Anouk brengt Birds ten gehore vanaf een klein podium voor het grote podium. Ze is een van de weinige acts die voor die opstelling kiezen en dus dichter op het publiek staan. "Bang om afgeleid te worden door die fans? Nee joh, dat is toch helemaal te gaaf!"