[Primera Divisíon] Messi redt Barcelona tegen Betis

Lionel Messi heeft Barcelona zondagavond in eigen huis behoedt voor een gelijkspel tegen Real Betis. De kleine aanvaller, die pas na een klein uur in het veld kwam, schoot in de tweede helft twee keer raak en bepaalde de eindstand op 4-2. Barcelona kan woensdag zonder zelf te spelen kampioen worden als Real Madrid punten verspeelt tegen Malaga.

Betis kwam, na belabberd verdedigen van Barcelona, via Dorlan Pabon al na twee minuten op 1-0. Na mooi voorbereidend werk van Andres Iniesta trok Alexis Sanchez de stand zeven minuten later weer gelijk.

Barcelona ging vervolgens hard op zoek naar een voorsprong, maar na gemiste kansen van David Villa en Tello was het Betis-speler Ruben Perez die vanaf grote afstand prachtig raakschoot.

Niet lang na rust vond Villa wel het net: 2-2. Messi verving de spits vervolgens. Bij zijn eerste balcontact, een vrije trap, was het meteen raak: 3-2. Na een prachtige assist van Iniesta zette de Argentijn even later de eindstand op het bord.

Sevilla won ruim van Espanyol: 3-0. Oud-Ajacied Hedwiges Maduro kwam in de vijftigste minuut in het veld voor de ploeg uit Andalusië, dat achtste staat. Espanyol bezet de elfde plek.

Real Zaragoza deed uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. Rayo Vallecano werd in eigen huis met 3-0 verslagen, waardoor de club nu de veilige zeventiende plek inneemt.

Hekkensluiter Real Mallorca en Levante deelden de punten: 1-1. Mallorca heeft met vier duels te gaan nog kans op lijfsbehoud. De eilandbewoners hebben vier punten minder dan Zaragoza.