Gerard Joling heeft neppartner

Het management van Gerard Joling overweegt juridische stappen tegen een man die zich voordoet als de nieuwe vriend van de zanger. "Als de situatie onaangenaam wordt, maken we hier zeker werk van", laat het management weten aan het AD.

De man, die 24 jaar jonger is dan Joling, doet zich op internet voor als de nieuwe liefde van de zanger en volgens hem is er sprake van 'bijna een serieuze liefdesrelatie'. Joling noemt deze uitspraak 'absurd'.

"Onbegrijpelijk", reageert de man in de krant. "Ik heb hem zo'n 2,5 maand geleden ontmoet via een dating-app. Vervolgens hebben we een paar keer afgesproken. Ik ben een eerlijk persoon met een goede baan en ben er zeker niet op uit om iemand te besodemieteren of te stalken."

Jolings manager vertelt dat ze in 2009 met een vergelijkbare situatie te maken hadden. "Toen kreeg degene die Gerard stalkte maanden cel." Volgens Joling hoort het bij zijn vak. "Als je als artiest in de schijnwerpers staat kan dit één van de minder leuke randverschijnselen zijn."