50Plus in de min

De daling van 50Plus zet zich ook door in de Politieke Barometer. De egoïstische bejaardenpartij van fractieleider Henk Krol verliest vijf zetels en houdt er elf over. Dat meldt Ipsos donderdag.

Vier weken geleden stond 50Plus nog op negentien zetels. Twee weken geleden verloor de bejaardenlobby ook al drie zetels. Ook in de peiling van Maurice de Hond staat de partij op verlies. Ipsos brengt de daling in verband met de negatieve berichtgeving over Krol. Hij kwam in opspraak omdat hij als Kamerlid subsidie zou hebben aangevraagd bij het ministerie van Onderwijs.

De grootste partij blijft de VVD met 29 zetels, hoewel de liberalen ook twee zetels verliezen. Winst is er voor de PvdA (van 24 naar 25), de PVV (van twintig naar 22), het CDA (van twaalf naar dertien), de ChristenUnie (van vijf naar zes), GroenLinks (van drie naar vier) en de Partij voor de Dieren (van twee naar drie).

Bij de SP (zestien), D66 (zeventien) en de SGP (vier) verandert er niets sinds de vorige peiling van twee weken geleden.


50Plus in de min (Foto: Novum)