Essent stopt als sponsor schaatssport

Essent stopt na het olympisch seizoen als sponsor van de schaatssport. Dat maakte de energieleverancier woensdag bekend. Essent is sinds 1998 geldschieter van de wereldbekertoernooien, de NK's en het marathonschaatsen. Later kwamen daar ook EK's, WK's, de KNSB en Thialf bij.

Essent verklaart dat het qua naamsbekendheid niet meer noodzakelijk is om het schaatsen te steunen. "We hebben als sponsor het plafond bereikt van wat mogelijk is", laat directeur Erwin van Laethem weten. Toch is het afscheid volgens hem niet makkelijk. "Na vijftien jaar intensieve betrokkenheid voelen we ons zeer verbonden met de schaatssport alsook met de mensen in de schaatssport zelf."

ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta prijst het energiebedrijf en de mogelijkheden die het sponsorschap beide partijen verschafte. "Het heeft Essent de mogelijkheid geboden zich te presenteren op het hoogste niveau van schaatsen, op tv, in de media en in de vele schaatspodia in de wereld. En de ISU de kans geboden het schaatsen verder te ontwikkelen op internationaal niveau."


Essent stopt als sponsor schaatssport (Foto: Novum)