Poortvliet: "JL al onoverzichtelijk genoeg"

Jan Poortvliet hoopt dat Emmen en Veendam, die allebei financiële problemen hebben, de competitie gewoon mogen uitspelen.

Het zit de coach van FC Den Bosch nog steeds niet lekker dat zijn ploeg drie punten kwijtraakte wegens het faillissement van AGOVV. "Die ploeg had zeventien keer gespeeld. De KNVB had de resultaten tegen AGOVV moeten laten staan en de clubs die na het faillissement tegen AGOVV moesten spelen een reguliere zege moeten geven", vindt Poortvliet volgens het Brabants Dagblad.

Poortvliet zou het een schande vinden als ook Emmen en Veendam uit de competitie worden gehaald. "Dat zou je reinste competitievervalsing zijn. De situatie is nu al onoverzichtelijk genoeg. Ik zou al niet eens meer weten voor welke periode bepaalde wedstrijden meetellen."

Mochten Emmen en Veendam inderdaad verdwijnen uit de Jupiler League, dan raakt Den Bosch negen punten kwijt. De Brabanders zakken dan naar de tiende plaats. Poortvliet: "Voor ons zou het alleen gunstig zijn als FC Oss failliet zou gaan. Maar die club heeft zijn zaakjes financiëel uitstekend voor elkaar."