[AC] Titelverdediger Zambia uitgeschakeld

Vanavond viel de beslissing in Groep C van de African Cup of Nations. Titelverdediger Zambia is het niet gelukt om deze groep te overleven. Nigeria en Burkina Faso plaatsten zich voor de kwartfinales. Hieronder de uitslagen en eindstand.

Burkina Faso - Zambia 0-0
Beide landen konden niet overtuigen in hun onderlinge duel. Bij Zambia zat Utrecht-speler Jacob Mulenga de gehele partij op de bank. Ondanks het matige niveau was het een spannend duel, maar beide landen konden niet tot scoren te komen. Daardoor vliegt titelverdediger Zambia uit het toernooi en plaatst Burkina Faso zich enigszins verrassend als groepswinnaar voor de kwartfinales.

Ethiopië - Nigeria 0-2
Nigeria heeft de volgende ronde gehaald ten koste van een 0-2 overwinning op Ethiopië, dat laatste in de groep eindigde. Bij de Nigerianen stond ADO-verdediger Kenneth Omeruo in de basis en begon voormalig VVV-aanvaller Ahmed Musa op de bank. In de eerste helft kregen beide landen kansen op de openingstreffer, maar het doelpunt viel niet.

Tien minuten voor het einde kreeg Nigeria een strafschop na een overtreding op Alula Girma. Chelsa-aanvaller Victor Moses maakte geen fout en zette Nigeria op voorsprong. Niet veel later kregen de Nigerianen opnieuw een strafschop. Ethiopië-doelman Sesay Bancha werd van het veld gestuurd en Moses benutte opnieuw de penalty.