FOK! wat een weer...Droog, maar bewolkt

Goedemorgen! De afgelopen nacht is het ook in het noorden van het land droog geworden. In het zuidwesten kwam er gisteren ijzel voor en liep de temperatuur op tot iets boven het vriespunt. Elders in het land viel er tot de avond soms nog wat sneeuw en bleef het de hele dag vriezen.

Het is vandaag een bewolkte dag en op opklaringen hoeven we niet of nauwelijks te rekenen. Neerslag valt er echter niet meer, maar de kans op gladheid blijft wel aanwezig als gevolg van bevriezing of sneeuwresten. Zeker de binnenstraatjes zullen behoorlijk glad blijven. Ook vandaag zou de temperatuur in het zuidwesten nét even boven 0 kunnen uitkomen, maar elders blijft het 1 tot 3 graden vriezen. De komende dagen neemt de kans op opklaringen wat toe en dan is er in de nacht strenge vorst mogelijk.

Het begint er langzaam op te lijken dat de dooi toch een poging gaat doen om ons land te veroveren. Dit is pas na het weekend het geval, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat er zich een westelijke stroming gaat ontwikkelen en de winter zijn biezen moet gaan pakken. Ik vind het nog wel iets te vroeg om hier al zeker van te zijn, want in het verleden is het vaak gebleken dat een dooiaanval vaak veel moeizamer verloopt dan dat het zich in eerste instantie liet aanzien.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Sneeuw vanuit de autoHet was soms lastig rijden op de weg en nijnja ondervond dat aan den lijve. Hij was op weg naar tentamens in Zwolle en maakte deze foto tussen Ruurlo en Barchem.

Fok vereeuwigd

Nog een week lang is FOK! zichtbaar in de bossen. Rewimo maakte deze foto en wie weet komen er nu wel een heleboel nieuwe users bij?

Sloot
Ook KlapMongeaul maakte een wandeling, maar in de buurt van Eemnes viel het met de hoeveelheid sneeuw wel mee.