[Serie A] AC Milan wint thuis nipt bij Bologna

AC Milan heeft zondag een nipte 2-1 zege geboekt op Bologna in de Serie A. Giampaolo Pazzini maakte beide treffers voor de thuisploeg. De Italiaanse spits brak de ban na 65 minuten en verdubbelde de score in de 82e minuut. Twee minuten later bracht Philippe Mexès de spanning onbedoeld terug met een eigen doelpunt, maar Milan hield stand.

Urby Emanuelson zat niet bij de selectie van Milan, dat zesde staat in de Serie A. Nummer vijf Fiorentina hield aan het thuisduel met Napoli knap een punt over. Fancundo Roncaglia had de ploeg uit Florence in de 33e minuut op voorsprong gezet, Edinson Cavani maakte drie minuten voor rust gelijk.

Voor Napoli betekende het gelijkspel duur puntverlies in de titelstrijd. De nummer twee van de ranglijst heeft nu een achterstand van vijf punten op Juventus, dat zaterdag al met 4-0 won van Udinese.

Atalanta - Cagliari eindigde in 1-1. Het duel begon een halfuur later omdat er sneeuw en ijs op het speelveld lagen. Na een extra inspectie werd besloten toch te beginnen.