Kind in bad met bisschop

Kindermisbruik is een serieus probleem, daar kan ieder gezond mens het over eens zijn. Ook hebben de christelijke kerken geen goede reputatie op dat gebied. Het mag dan ook geen wonder heten dat er grote ophef is ontstaan toen er een foto opdook van een bisschop in bad met een 4-jarige.

Een foto lekte uit van bisschop Larry Trotter, leider van de Sweet Holy Spirit Church in Chicago, waarop te zien is hoe hij in bad zit met een jong meisje. Het internet barstte direct uit in verontwaardiging. Trotter krijgt er van alle kanten van langs: sommigen noemen hem een pedofiel en een viespeuk, anderen noemen hem een slechte christen. Anderen vinden dat de Amerikaanse Jeugdzorg een onderzoek moet doen.

Maar Trotter zegt dat het een onschuldige foto is, die uit de context werd gerukt. Het meisje blijkt de kleindochter van Trotter te zijn. Trotter zegt zelf dat het meisje binnen kwam wandelen terwijl hij in bad zat, dat ze beiden een zwembroek droegen, en dat de moeder van het meisje de foto heeft genomen en de hele tijd aanwezig is geweest.

De zelfverklaarde bisschop, die leiding geeft aan een congregatie met zo'n 8000 leden, zegt dat z'n kleindochter de belangrijkste vrouw in z'n leven is. Hij schaamt zich totaal niet voor de foto, maar is wel erg geschrokken van de beschuldigingen aan zijn adres en haatbrieven die hij ontving.

Gelukkig nemen enkelen het ook voor hem op. Zo schrijft Laura Beck van Jezebel: "Het schelden zuigt, vooral omdat reflexmatige reacties als deze, die we allemaal wel eens hebben, in staat zijn een leven te vernielen." Ze wijst erop dat Trotter in het verleden al eens onbeholpenheid op pr-gebied heeft tentoongespreid, door z'n kleindochter te laten deelnemen aan een nepkruisiging.

Is Trotter een vieze oude kindermisbruiker, of het slachtoffer van een heksenjacht? Oordeel zelf.