Slachtoffer spuitbussteekvlam verzon verhaal

Het 11-jarige jongetje uit Valkenswaard dat donderdagmiddag naar eigen zeggen een steekvlam in het gezicht kreeg gespoten door twee pubers, heeft het verhaal verzonnen. Het slachtoffer bleek zelf met een spuitbus en vuur te hebben gespeeld, meldt de politie.

De jongen vertelde eerder aan de politie dat hij en twee vriendjes met wie hij speelde in een speeltuin in zijn woonplaats door twee jongens van ongeveer 16 jaar zou zijn belaagd. De jongens zouden zonder reden een grote steekvlam in het gezicht van het slachtoffer hebben gespoten.

De vriendjes werden vrijdagmiddag opnieuw aan de tand gevoeld toen uit buurtonderzoek bleek dat de drie zelf wel eens de daders zouden kunnen zijn. Toen ze daarmee werden geconfronteerd, gaven ze direct toe. Ze hadden het verhaal verzonnen uit angst voor straf. De jongetjes zijn volgens de politie vermanend toegesproken en naar huis gestuurd.

Het 11-jarige jongetje liep verschroeide wenkbrauwen en lichte brandwonden op in zijn gezicht. Een 12-jarig vriendje had brandplekken op zijn handen.