'Slachtoffer' spoot zichzelf met spuitbus in gezicht

Een 10-jarige jongen uit Hardenberg die vrijdag met een bus deodorant en een aansteker in het gezicht zou zijn gespoten, blijkt het verhaal te hebben verzonnen. De brandwonden die de jongen aan zijn gezicht opliep komen doordat hij met een vriendje aan het experimenteren was met een spuitbus en vuur, meldt de politie nu.

De jongen had eerder beweerd dat hij twee jongens onder de Amaliabrug zag spelen met een spuitbus en vuur. Hij zou hen toen hebben gewaarschuwd dat dit gevaarlijk is, waarop ze hem zomaar in het gezicht zouden hebben gespoten.

De jongen was met lichte brandwonden aan zijn gezicht en brandgaten in zijn jas bij een zwembad binnengerend, waar het personeel hem hielp. Hij kon daarna zelf naar huis fietsen. Daar waarschuwden zijn ouders de politie. Die deed zaterdag een getuigenoproep.

"Zaterdagavond lieten de ouders weten dat hij het verhaal heeft verzonnen", zegt een politiewoordvoerder. De jongen moet nog op het bureau komen om uitleg te geven. De politie sluit niet uit dat hij het verhaal verzon om een eventuele straf te ontlopen. "Hij heeft waarschijnlijk nooit beseft dat het op deze manier in de media zou komen", zegt de woordvoerder.