Siem de Jong wil ook wel naar Duitsland

Evenals broer Luuk ziet Siem de Jong een transfer naar Duitsland wel zitten. De aanvoerder van Ajax hoeft echter niet per se weg.

"Ik heb een contract dat na de zomer nog twee jaar doorloopt, dus ik ben er niet heel erg mee bezig", zegt De Jong tegen NUsport. "Ik wil dit jaar eerst prijzen pakken met Ajax en dan zien we wel verder. Ik hoef niet per se weg, maar als er iets voorbij komt is het wel een optie."

Volgens de aanvallende middenvelder is zijn rol in de afgelopen jaren wel veranderd. "Ik heb me de afgelopen twee jaar ontwikkeld. Ik heb veel geleerd van Jan Vertonghen, André Ooijer en Theo Janssen", vervolgt de huidige captain van de Amsterdammers. "Nu ben ik aanvoerder en ben ik heel erg betrokken bij wat er gebeurt in het team. De rol die ik heb gekregen van de trainers is goed voor mij. Het heeft me als voetballer en als mens positief veranderd."

Welke stap hij na Ajax zou willen maken is geen heel lastige vraag. "Ik zou wel naar de Duitse competitie willen. Daar heb ik een goed gevoel bij. Ik weet niet precies waarom, maar dat lijkt me wel wat voor mij. Misschien ook omdat mijn broer Luuk daar speelt." Luuk de Jong komt sinds dit seizoen uit voor Borussia Mönchengladbach.

De Jong heeft ook nog meer doelen die hij dit jaar wil bereiken, waarvan het prolongeren van de titel het voornaamste is. "Europees succes is ook mooi, maar de titel heeft een hoge prioriteit, ondanks dat we die de afgelopen twee jaar al hebben gepakt. Europese wedstrijden zijn schitterend en de finale van de Europa League is in Amsterdam. Dat zijn mooie dingen. Dat je een Europa League kunt winnen, gebeurt ook niet vaak."

Een ander streven is het halen van het Nederlands elftal. "En het liefst zo snel mogelijk. Ik wil in de komende anderhalf jaar een plek veroveren in het Nederlands elftal. Dat is eigenlijk wat er nog aan ontbreekt in mijn loopbaan. Ik was vorig kalenderjaar wat betreft assists en goals de meest waardevolle speler in de eredivisie. Dat soort dingen zijn leuk, maar je wilt dan meer."