'Rangers FC wil in Nederland en België voetballen'

De clubleiding van Rangers FC, voorheen Glasgow Rangers, denkt eraan om niet langer deel te nemen aan de Schotse competitie. Charles Green, directeur van de Schotse club, speelt met de gedachte om deel te nemen aan de nog niet bestaande BeNeLiga.

De BeNeLiga bestaat op dit moment alleen nog voor vrouwenteams, maar er zijn plannen om bij de mannen de twaalf beste Nederlandse clubs en acht beste Belgische clubs onder te brengen in één competitie.

Rangers FC zou willen deelnemen aan deze competitie, omdat men niets ziet in een voorstel om de Schotse competitie te hervormen. "De BeNeLiga is, met de hand op het hart, vandaag geen optie. Maar het betekent niet dat het geen optie kan worden", is Green realistisch.

Afgelopen zomer werd de ploeg vanwege ernstige financiële problemen teruggezet naar het laagste niveau in Schotland. De 54-voudig landskampioen gaat dit seizoen fier aan de leiding en zal naar alle waarschijnlijkheid het kampioenschap pakken, maar daar schiet de ploeg niets mee op als het plan van de voetbalbond wordt goedgekeurd.

Dan blijven er namelijk drie divisies over met meer deelnemers. Een verzoek om versnelde promotie van Green, die onlangs 27 miljoen euro binnenhaalde met de hernieuwde beursgang, werd afgewezen.