Robben is opgetogen: "Alles voelt goed"

Arjen Robben kan niet wachten om zich te laten zien in de tweede seizoenshelft. De aanvaller van Bayern München stond sinds november geblesseerd langs de kant.

Robben kwam sinds de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland niet meer in actie voor Bayern. De Oranje-international bereidt zich nu met Bayern voor op de tweede seizoenshelft. Dat doen de Duitsers in Qatar. Der Rekordmeister speelt daar tegen landskampioen SC Lekhwiya. Robben kijkt uit naar zijn rentree.

"Op dit moment voelt alles goed, ik heb geen problemen meer", zegt de aanvaller tegen Bild. "De afgelopen periode was frustrerend. Ik wil nu alleen maar met het team trainen en gezond blijven. Ik weet nog niet of ik direct in staat ben om weer honderd procent te zijn. Het ontbreekt mij natuurlijk nog aan wat kracht en lef."

Robben heeft de groepstraining hervat. "Dat is al een grote stap voor mij. Ik dacht in eerste instantie alleen maar: verrek, er wacht mij de komende weken nog veel werk. Ik zou niet verbaasd zijn als ik nog met een kleine terugslag te maken krijg, mijn lichaam moet weer wennen. Ik hoop alleen maar dat het dan niet te lang duurt."

"Elke dag voel ik me goed en gelukkig. Elke training en elke wedstrijd met de jongens geeft me enorm veel plezier. Ik geniet ervan en wil plezier hebben. Ik ben blij dat we tot op heden zo'n goed seizoen draaien. Als de trainer in eerste instantie voor de elf van voor de winterstop kiest, heb ik daar volledig begrip voor. Maar de trainer weet wat ik kan als ik fit ben, denk ik. Ik wil weer mijn bijdrage leveren", besluit de vleugelaanvaller.