'Opgepakte tbs'er blijkt moordenaar'

De 34-jarige tbs'er die vrijdag werd opgepakt bij een overval op een juwelier in Rotterdam nadat hij tijdens zijn verlof was ontsnapt, is in 2008 veroordeeld voor de moord op zijn zus. Het zou gaan om de 34-jarige Ahmed K., die zijn zus in 2007 44 keer stak met een ijspriem. Dat meldt RTL Nieuws vrijdag op basis van bronnen.

Een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie bevestigt noch ontkent dat het om K. gaat. Bij de steekpartij raakte het anderhalf jaar oude zoontje van de zus gewond. In 2004 stak K. in psychotische toestand zijn vader al eens neer.

K. kreeg voor de fatale steekpartij tbs opgelegd. Een gevangenisstraf zou geen zin hebben omdat de man volledig ontoerekeningsvatbaar werd geacht.

De tbs'er zat vast in inrichting De Kijvelanden in Poortugaal, ten zuiden van Rotterdam, voordat hij donderdag tijdens zijn verlof de benen nam. Bij de overval op de juwelierszaak in Rotterdam bedreigde hij vrijdagochtend de aanwezigen met een mes. Hij kon worden aangehouden, nadat hij vast was komen te zitten in de sluis van de juwelier.