Vitesse langer door met talent Darri

Vitesse heeft het contract met Brahim Darri verlengd. De 18-jarige aanvaller had een verbintenis tot juni 2014, maar heeft zich nu tot medio 2016 aan de club verbonden.

De contractverlening komt twee dagen nadat Darri in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn debuut maakte in het basisteam van Vitesse. "Ik heb genoten van mijn basisplaats zondag", zegt hij dinsdag op de website van de Arnhemse eredivisionist. "Ik was alleen niet helemaal tevreden. Een goede ervaring die zeker naar meer smaakt," zegt het jeugdige talent. "Ik sta te springen om het te laten zien. Ik wil van waarde zijn voor het team."

Met de nieuwe verbintenis in Arnhem denkt Darri, die na vier jaar Ajax in 2007 bij de jeugdopleiding van Vitesse begon, een goede stap te zetten in zijn carrière. "Er valt voor mij nog veel te leren en te verbeteren. Er is veel vertrouwen vanuit de club. Dat helpt mij enorm in mijn ontwikkeling."

Darri maakte op vorig jaar op 13 augustus zijn debuut in de hoofdmacht van Vitesse. In de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo kwam de toen 16-jarige speler in het veld voor Wilfried Bony. Daarmee was hij de jongste Vitesse-debutant in de Eredivisie.