Moeizame start Fyra

De hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Brussel kampt met een moeizame start. De zuurstoktrein die sinds afgelopen zondag naast Amsterdam en Rotterdam Belgische stations aandoet, heeft behoorlijk wat last van verstoringen. Niet alleen worden er oplopende vertragingen gemeld, ook blijkt dat een aantal treinen uitgevallen is.

Spoorwegmaatschappij NMBS, die de lijn samen met NS Hispeed in dienst brengt, moest eerder zelfs bussen inzetten om reizigers van Breda naar Antwerpen te krijgen. Het besluit om de oude intercitylijn tussen Roosendaal en Antwerpen per 9 december op te heffen hielp daarbij niet mee aan het enthousiasme van de reizigers.

Zondag al stond een Fyra drie kwartier stil vanwege technische problemen. De andere negentien ritten gingen wel goed. Maandag liepen veel ritten vertraging op tot een half uur. Dat kwam volgens de woorvoerder van de NMBS vooral doordat een andere binnenlandse trein vast was komen te staan op het spoor. "Daar kun je dan moeilijk omheen."

Omdat we Hollanders zijn houden we van klagen, en dat wordt dan ook veelvuldig gedaan op Twitter. Het twitteraccount Failra, dat vertragingen van de binnenlandse Fyra eerder al vergezeld van de nodige #fail's de wereld instuurde, voegt er nu maar "Amai!" aan toe...

Fyra kampt met problemen (Foto: Arnold de Vries)
Fyra kampt met problemen (Foto: Arnold de Vries)