FOK!filmtip van de dag: The Two Towers

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Vanavond is er niet heel veel soeps op tv, maar tussen de al die middelmatigheid is één onvervalste klassieker te vinden: The Lord of the Rings: The Two Towers, die om 20:30 uur uitgezonden wordt op RTL7. Het middelste deel van een trilogie is altijd lastig, want er zit geen echt begin, maar ook geen echt eind aan waardoor een film lastig op eigen benen kan staan. Peter Jackson slaagde er echter in met The Two Towers een meeslepend epos te maken met grootse gevechten, die met behulp van speciaal ontwikkelde digitale techniek nog nooit zo realistisch uit de computer getoverd waren. Ook het schepsel Gollum was een technologische mijlpaal in de filmgeschiedenis. Genoeg reden dus om je weer Middle Earth in te laten zuigen, ter voorbereiding op een bezoekje aan de bioscoop.

Frodo en Sam zetten hun queeste voort om de One Ring naar Mount Doom te brengen en krijgen te maken met het verderfelijke schepsel Gollum. Intussen maken Aragorn, Legolas en Gimli jacht op de orcs die Merry en Pippin ontvoerd hebben maar vinden ze in plaats daarvan een oude vriend. 

Heel veel kijkplezier!

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!