FOK! wat een weer... Regen en sneeuw

Goedemorgen! Vandaag is het even oppassen geblazen in het verkeer. Er gaat een neerslagzone passeren en op veel plaatsen begint deze neerslag als (natte) sneeuw. Dit met uitzondering van de kustprovincies, want daar zal bijna alle neerslag gewoon als regen gaan vallen.

Elders in het land valt in eerste instantie dus (natte) sneeuw. Op plekken waar het de afgelopen nacht tot -3 graden is afgekoeld kan de sneeuw ook even blijven liggen. Dit is dus een reden om even de berichtgeving goed in de gaten te houden. Later in de middag gaat de neerslag overal weer over in regen en zullen de temperaturen ook weer gaan oplopen. In de neerslag is het niet warmer dan 1 of 2 graden, terwijl het in het westen dan al 3 tot 4 graden zal zijn. Bewolking en wind zorgen ervoor dat de temperatuur daar al vrij snel oploopt. In de loop van de middag en in de avond zal het overal zachter gaan worden en de hoogste temperaturen zullen pas diep in de avond gehaald gaan worden. In het westen zal het ook dan het warmst gaan worden, rond de 7 graden. De wind is ook goed aanwezig vandaag en draait in de loop van de dag van zuid naar west en neemt toe tot krachtig of hard aan zee.

De komende dagen blijft het een beetje kwakkelen. Er valt geregeld neerslag en vooral in het binnenland kan hier soms ook sneeuw tussen zitten. Langs de kust valt er meestal regen, maar daar is er dan weer kans op onweer. De temperaturen liggen hierbij tussen de 3 en 6 graden. In de nachten vriest het licht en dus is er kans op gladheid.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

BuienluchtenDe hele dag waren er mooie buienluchten zichtbaar. Er kwam ook onweer bij voor.