Afellay wil terug naar Barcelona

Ibrahim Afellay acht de kans klein dat hij volgend seizoen bij Schalke 04 speelt. "Het is mijn doel om bij Barcelona terug te keren", zegt de 26-jarige speler dinsdag tegen de Duitse krant Bild. De middenvelder staat onder contract bij FC Barcelona, maar komt dit seizoen op huurbasis uit voor de Duitse club.

Afellay begint na een moeizame start steeds meer zijn draai te vinden onder trainer Huub Stevens."Het is ook belangrijk dat ik plezier heb in het voetbal. Dat gevoel is nu sterker dan ooit." De laatste weken is de 43-voudig international steeds meer verzekerd van een basisplaats en pikt hij zijn doelpunten mee.

De oud-PSV'er kwam vorig seizoen door een zware blessure weinig aan spelen toe in Spanje. "Het is niet vanzelfsprekend dat je gezond bent en op het veld staat. Dat weet ik uit eigen ervaring. Ik kan het daarom meer waarderen dat ik fit ben."

Afellay bereidt zich momenteel met de selectie van het Nederlands elftal voor op de wedstrijd tegen Duitsland. Het vriendschappelijke duel wordt woensdag in de Amsterdam ArenA gespeeld.


Afellay wil terug naar Barcelona (Foto: Novum)