Lennon: "Een monumentale prestatie"

Gisteren zorgde Celtic in de groepsronde van de Champions League voor een enorme stunt door op eigen veld FC Barcelona met 2-1 te kloppen. Heel Parkhead barstte uit zijn voegen voor de formatie van coach Neil Lennon die het team hartstochtelijk naar de zege schreeuwde.

"Een monumentale prestatie van het hele team. Ze hebben de beste ploeg van de wereld verslagen. En dat tijdens de viering van het 125-jarige bestaan van de club. Dit is een onvergetelijke avond." Lennon prees de sfeer in het stadion. "Toen ik bij Celtic aan de slag ging, heb ik gezegd dat ik de donder terug wilde krijgen in het stadion. Wat ik na de wedstrijd hoorde aan kabaal heb ik nog nooit meegemaakt. Celtic is helemaal terug. En dit is nog niet het eindpunt. Er zit nog veel meer rek in dit team."

Celtic heeft door de zege op Barcelona plotseling alle kansen om in ieder geval Europees te overwinteren. De ploeg staat in Groep G nu met zeven punten uit vier duels tweede achter Barcelona dat twee punten meer heeft. Benfica is derde met vier punten, terwijl Spartak Moskou met een puntje minder de rij sluit.