Bekerschorsing dreigt voor Dynamo Dresden

Dynamo Dresden hangt een bekerschorsing boven het hoofd. Fans van de ploeg uit de Tweede Bundesliga bestormden woensdag voor het bekerduel tegen Hannover het stadion en na de wedstrijd het veld. Drie politieagenten en diverse andere mensen raakten bij de rellen gewond. De politie arresteerde 21 Dresden-fans.

Vorig jaar was het ook al hommeles bij Dresden. Nadat Dynamo-fans slaags waren geraakt met supporters van tegenstander Borussia Dortmund en de politie, werd Dresden voor dit jaar al uitgesloten van deelname. In beroep werd die straf teruggedraaid. "We begrijpen dat deze uitspraak een laatste waarschuwing is", zei clubvoorzitter Andreas Ritter bij de uitspraak van het beroep. Dresden kreeg toen een boete van honderdduizend euro en moest een wedstrijd zonder publiek spelen. Ook mochten de fans niet mee naar een uitwedstrijd.

Donderdag praatte de Duitse voetbalbond DFB met vertegenwoordigers van de Bundesliga en de politievakbonden over supportersgeweld. Vorige maand ging het ook al mis rond de Kohlenpottderby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04.

"Het is heel belangrijk voor ons om de veiligheid bij voetbalwedstrijden te verbeteren", liet DFB-voorzitter Wolfgang Niersbach weten.