Prediker wil meer geld

Prediker David Oyedepo moet een gezegend man zijn. Niet alleen heeft God hem persoonlijk uitverkoren tot het verrichten van Zijn bijzondere werken, maar ook is hij in staat om middels het ontvangen van donaties de wil van God te sturen. Wie genoeg heeft van armoede, ziekte en andere aardse ongemakken, hoeft alleen maar af en toe wat geld over te maken aan de kerk van Oyedepo. Uiteraard geldt daarbij dat meer altijd beter is. Als richtlijn wordt een bedrag van minstens 10% van het inkomen genoemd.

Oyedepo heeft al veel goeds gedaan met zijn kerkelijke werk. Zo kreeg een vrouw op een dag een verkeerde rekening thuisgestuurd. Enkele dagen later volgde een excuusbrief van de bank. Ook meldde Oyedepo eens een jonge vrouw dat ze een heks was waarna hij haar vol in het gezicht sloeg. Daarmee is ongetwijfeld veel onheil voorkomen.

Het geld dat Oyedepo met zijn kerk verzamelt wordt gebruikt voor diverse nobele doelen. Zijn twee privévliegtuigen zijn namelijk vrij duur in het onderhoud en ook zijn Rolls Royce Phantom was niet gratis. Bovendien wil Oyedepo een gezonde persoonlijke financiële buffer hebben. Op dit moment heeft die buffer een omvang van ruim honderd miljoen euro.