Kardinaal: 'kwart Belgen moslim'

Dat religie en feiten niet samengaan, moge de meeste FOK!kers reeds duidelijk zijn. Helaas zijn er nog altijd mensen op deze wereld die deze informatie niet bereikt heeft. Om hen tegemoet te komen heeft kardinaal Peter Turkson een filmpje boordevol aanwijsbaar foute cijfers en beweringen gemaakt.

Hij toonde het filmpje, getiteld 'Muslim demographics', op een synode van kardinalen om te waarschuwen voor de dreigende islamisering van Europa. Zo zegt hij dat Europa zoals we het kennen, zal ophouden te bestaan en dat Frankrijk binnen 39 jaar een islamitische republiek zal zijn.

Naast deze betwistbare stellingen gooide Turkson, die genoemd wordt als opvolger van de huidige paus, er ook wat cijfers doorheen die bewijsbaar onjuist zijn. Zo zei hij dat 25 procent van de Belgen moslim is, een cijfer dat in werkelijkheid dichter bij acht procent ligt. Ook krijgt een Franse moslimfamilie volgens zijn filmpje gemiddeld 8.1 kinderen.

Daarnaast gebruikte hij een citaat van een Duitse ambtenaar, die gezegd zou hebben dat Duitsland in 2050 een islamitische staat zou zijn. Dit citaat bleek bij nader onderzoek geheel aan de fantasie van de kardinaal ontsproten.

Het Vaticaan heeft direct afstand genomen van de film: "Deze video drukt niet de ideeën van de synode noch van het Vaticaan uit. Turkson zegt dat hij er spijt van heeft dat de video verkeerd geïnterpreteerd werd, aangezien hij het niet bedoeld heeft als anti-moslim, maar als een opmerking over nihilisme in de Westerse samenleving."

Ondertussen denkt uw verslaggever dat Turkson zich eerder zorgen moet maken over het nihilisme in de onderbouwing van zijn 'feiten'.