'Metal Gear Solid 5 verschijnt volgend jaar'

Het sluipspel Metal Gear Solid 5 verschijnt waarschijnlijk in 2013 voor de PlayStation 3. Dat suggereert de Nederlandse webwinkel Bol.com. In de webwinkel wordt december genoemd als de releasemaand. Uitgever Konami en gamestudio Kojima Productions hebben nooit een releasedatum voor het spel genoemd.

Acteur Eric Bossic, die met Kojima Productions heeft gewerkt, denkt dat Metal Gear Solid 5 niet voor de zomer op de markt komt. In februari liet een analist van het Japanse investeringsbedrijf Nomura Securities weten dat de nieuwe Metal Gear Solid in het boekjaar van 2014 moet verschijnen. Vermoedelijk gaat het hier echter om Metal Gear Solid: Ground Zeroes, een voorloper op het vijfde deel, en niet om Metal Gear Solid 5.

Wat voor een verhaal Metal Gear Solid 5 zal vertellen, is nog niet bekend. Beide nieuwe Metal Gear Solid-spellen zijn gemaakt met behulp van de Fox Engine-software. Ground Zeroes onderscheidt zich van eerdere spellen in de reeks door een open spelwereld te bieden waarin spelers zelf kunnen kiezen welke opdrachten ze uitvoeren. Het is aannemelijk dat Metal Gear Solid 5 een soortgelijke richting opgaat.


'Metal Gear Solid 5 verschijnt volgend jaar'