Jan Smit: Wesley was geschenk uit de hemel

Jan Smit wilde naar eigen zeggen lange tijd niet inzien dat er iets niet klopte in zijn relatie met Yolanthe Sneijder-Cabau. "Achteraf gezien kwam Wesley Sneijder als een geschenk uit de hemel", vertelt de zanger in zijn biografie Het Geheim van de Smit.

Volgens Smit, die niet veel kwijt wil over de verbroken relatie, hadden zijn managers, familieleden en vrienden allemaal al eens laten blijken wat ze van Yolanthe vonden. "Later hoorde ik hoe mensen onder elkaar over onze relatie hadden gesproken en dat daarbij de naam van Liza al was gevallen als degene wier hart bij dat van Jan Smit hoorde", vertelt de zanger in het boek, dat donderdag verscheen. "Lief is dat."

"Laat ik het zo zeggen: ik had een verkeerde jas aangetrokken en ik was erin blijven doorlopen", omschrijft Smit zijn relatie met Yolanthe. "De mensen in mijn omgeving hadden me vaak genoeg gewaarschuwd dat er iets niet in de haak was. Aanvankelijk wilde ik dat niet zien, uiteindelijk kreeg ik in de gaten dat zij gelijk hadden." De zanger zegt niet wat er precies niet in de haak was.

Jan en Yolanthe gingen in mei 2009 na een relatie van twee jaar uit elkaar. Voor de breuk gingen al geruchten dat de presentatrice een oogje had op voetballer Wesley Sneijder. De presentatrice trouwde in 2010 met Sneijder. De 26-jarige Smit beloofde vorig jaar eeuwige trouw aan Liza Plat.