De Boer hamert op vertrouwen in goede afloop

Ajax moet woensdagavond in de Champions Leaguewedstrijd tegen Real Madrid vertrouwen hebben in een goed resultaat. Daar hamerde coach Frank de Boer dinsdag op tijdens een persconferentie in de Arena. "Je moet er echt in geloven, alleen dan heb je kans en kunnen wij het Real lastig maken."

De Boer gaat zoals altijd uit van de eigen kracht van Ajax, maar beseft dat zijn ploeg tegen de Spaanse kampioen de underdog is. "We moeten heel zuinig zijn in balbezit, want ze zijn effectief in de omschakeling. Natuurlijk is Real verder qua teamvermogen en ervaring, maar je weet het nooit."

Real Madrid begon matig aan het seizoen, maar lijkt de vorm nu teruggevonden te hebben, getuige de 5-1 overwinning op Deportivo la Coruna van zondag. "Als ze de zaken op orde hebben is het een van de beste teams van de wereld", zei De Boer, die de afgelopen ontmoetingen met de Koninklijke nog niet is vergeten.

De Amsterdammers staan al voor het derde jaar op rij tegenover Real Madrid in de groepsfase van de Champions League. De afgelopen vier ontmoetingen gingen allemaal verloren, al werden tijdens de laatste editie wel twee goals van Ajax ten onrechte afgekeurd. "We speelden toen ook best goed", besloot De Boer.


De Boer hamert op vertrouwen in goede afloop (Foto: Novum)