Boer door eigen varkens verslonden

Een boer in Oregon is door zijn varkens verslonden. De man hield enkele reusachtige zeugen en een beer - een mannetjesvarken. Toen hij ze vorige week ging voeren, keerde hij niet terug. Hij bleek zelf op het menu te staan.

"Het lijkt erop dat het om een afschuwelijk ongeluk gaat, maar het is zo uitzonderlijk vreemd dat we alle mogelijkheden moeten nagaan", zei officier van justitie Paul Frasier maandag.

Mogelijk had de boer, Terry Vance Garner, een medische aandoening en kreeg hij in de varkensstal een hartaanval of werd hij door zijn dieren omver geworpen, gedood en opgegeten. Een familielid vond enkele uren na Garners verdwijning diens kunstgebit in de stal, evenals enkele delen van zijn lichaam.

Een patholoog kon geen doodsoorzaak meer afleiden. De restanten van het lichaam zijn naar een forensisch antropoloog van de Universiteit van Oregon gestuurd.

Hoewel varkens alleseters zijn, is het toch opmerkelijk dat ze hun tanden in de boer zetten. Doorgaans worden varkens vetgemest tot ze een gewicht tussen de 110 en 135 kilo hebben, waarna ze naar de slacht gaan. Garner had enkele zwijnen van meer dan driehonderd kilo rondlopen.